Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrensen hårdnar i hamnen

Nu ökar valmöjligheterna för restaurangbesökarna i Askersunds hamn. Strandhugget har deklarerat en nysatsning och grannen Sundsgården har inför sommaren fått den eftertraktade markupplåtelsen för uteservering.

Annons
Sundsgårdens uteservering håller på att byggas i hamnen precis intill Strandhugget, som i fortsättningen ska heta Café och restaurang Hamnen.

Det har varit en hård kamp om den markplätt som stått tom i tre år utmed fastigheten Sundsbron 7 i Askersunds hamn.

Både Sundsgården och Strandhugget, där den sistnämnda kommer byta namn till Café och restaurang Hamnen, har ansökt om markupplåtelse hos kommunen.

Valet föll på Sundsgården, och de är nu i full gång med att bygga sin uteservering framför Strandhugget som har deklarerat en nysatsning.

"Svårt att driva vårt ställe"– Självklart kommer Sundsgården med deras uteservering att ta många gäster från oss. Vi kommer få väldigt svårt att driva vårt ställe, säger Alfred Lundgren, en av ägarna till Strandhugget.

Sundsgårdens ägare Rolf Dalhielm, som snart får sin uteservering klar, är dock fåordig om situationen i hamnen.

– Jag följer bara det avtal som jag har fått med kommunen. I övrigt vill jag inte kommentera något, säger han.

Det är kommunen som äger marken utanför Strandhugget. Från att tidigare varit en livaktig och välbesökt uteservering har den under senare år legat i ”träda”.

– Därför blev vi glada när Sundsgården anmälde intresse att etablera uteservering på den ytan, säger tekniske chefen Kjell Hedenström.

Borde ni inte tillfrågat förvaltarna av Strandhugget innan ni gav Sundsgården rätt att nyttja marken?– Det kan jag tycka att vi gjorde 2008, och min bedömning är att det inte hänt något under flera år. Dessutom gäller det kommunens mark, så vi har egentligen ingen skyldighet till det heller.

Kommunens mål har varit att få till stånd etableringar vid den aktuella fastigheten.

Besökare i stan välkomnas på det viset av att det finns näringsställen med fin utsikt över hamnområdet.

– Det är ett klart mervärde för kommunen att uteserveringarna finns. Folk förväntar sig uteserveringar där, och vi har fått synpunkter på att det stått tomt där så länge, förklarar Hedenström.

Mer läsning

Annons