Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i Lerbäck

I sockenmagasinet, eller tiondeboden som den även kallas, på Lerbäcks hembygdsgård rustas det inför sommarens konstutställning. Fyra konstnärer ska fylla de båda våningarna.

Annons
Tre av konstnärerna, fr vänster Anna Ruuska, Bertil Lundqvist samt Kerstin Karlsson gläntar på dörren till Sockenmagasinet där de den 11 juli har vernissage. Saknas på bilden gör Ylva Eklind.

För tredje sommaren har hembygdsföreningen bjudit in lokala konstnärer att delta med sina alster på väggar och bord i ”magasinet”. Bertil Lundqvist Askersund ställer ut akvareller, Anna Ruuska frånn Mariedamm visar akvarell, foto och keramik. Kerstin Karlsson Kärnskogen kommer också med akvareller och dessutom någon oljemålning, medan Ylva Eklind från Åmmeberg dukar upp med sin keramik.

Vernissage för utställningen blir det onsdagen den 11 juli klockan 18. Ann-Christin Ohlsson från kulturförvaltningen inviger och det blir musik av Loes Jurriaans och Kees de Rijk. Invigningsdagen avslutas med en skymningskonsert på Lerbäcks Teater.

Det ges sedan ytterligare tre tillfällen att se utställningen, som då även kompletteras med programinslag på hembygdsgården. Dessa dagar är onsdagen den 18 juli med kyrkogårdsvandring i Lerbäck klockan 18. Onsdagen den 25 juli kommer förre butiksföreståndaren Bertil Johansson och berättar om Rönneshytta varuhus och dess tid med tre generationer Johansson vid rodret.

Avslutning på konstvisningen blir det söndagen den 29 juli. Musikerna Peter Johansson och Åke ”Tösnahultarn” Pettersson spelar och berättar om tiden som hembygdsföreningens husband.

Mer läsning

Annons