Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsthantverkare jubilerar

Föreningen och butiken Konstantins 5-års kalas hålls som sig bör på Konstantindagen, och det är på måndag. Förutom allt vackert på utställningen och i butiken så bjuds det tårta och kaffe hela eftermiddagen.

Annons
Jubilarer. Konstantin fyller fem år och det ska firas lite extra på måndag, låter Barbro Nyblom, t vänster, och Lena Köster hälsa till alla konsthantverksintresserade.

Just nu, och sedan några veckor tillbaka, håller föreningen Konstantin en jubileumsutställning i konsthallen. Där finns 32 konsthantverkare representerade med ett brett utbud av brukshantverk. Allt indelat i festteman som trädgård, student, sommar, bröllop samt barnkalas.

I helgen, och på måndag, är sista chansen att se den utställningen. Under avslutningen på måndag bjuder de åtta medlemmarna i föreningen in allmänheten till tårtkalas för att fira sina fem år. År som de kan se tillbaka på som mycket positiva.

-Det har varit intressant och trevligt att finnas här i hamnen med alla trevliga människor som kommer till butiken, menar Lena Köster, som jobbar med textilt konsthantverk.

Hantverkare jobbar oftast i ensamhet i sina hem. Att både bilda förening och öppna en gemensam butik har gett dem ökad inspiration.

-Det här har blivit en stor tillgång, inte minst för att man känner att man har arbetskamrater, säger föreningens ordförande och keramikern Barbro Nyblom.

Mer läsning

Annons