Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärer visar sina verk

Konstrundan pågår för fullt i Sydnärke, med många besökare redan under de två första dagarna. Med 98 deltagande konstnärer finns det gott om stilar och uttrycksformer att välja på.

Annons
Unga besökare. Nisse Ring och Adam Axelsson gillade Eva Ryds träd gjorda av ståltråd och ädelstenar. Det är första gången Eva deltar i Konstrundan och hoppas på många besök i helgen.

– Det är ett bra sätt att träffa människor, få idéer, visa vad man gör och att man finns, säger Åse Högström som avisar sitt dekorations- och illusionsmåleri i Askersund.

Medan Åse Högström är en van utställare på Konstrundan, är Eva Ryd och Jörgen Kron debutanter.

– Måleriet är drivkraften men det är roligt att få möta besökarna. Jag tycker det är jättekul att få vara med, säger Jörgen som ställer ut akrylmålningar i Rönne kapell.

Han har inte målat så länge, utan ställde ut sina tavlor för första gången någonsin förra året.

- Jag skulle gärna vilja ha lite mer tid att måla, men det är svårt att få tiden att räcka till allt, säger Jörgen som annars jobbar som lärare på Sjöängsskolan i Askersund. 

Inger Å-Pettersson är en av besökarna i Rönne kapell. Hennes konstintresse gör Konstrundan till ett givet inslag varje år. 

- Det finns så många duktiga människor som gör så mycket fint. Jag tycker om att njuta av det, säger hon. 

Inte långt därifrån ställer Eva Ryd ut konsthantverk, bland annat träd gjorda i ståltråd. Hon arbetar också med digital konst och välkomnar sina besökar i en provisorisk ateljé i form av ett tält intill sitt bostadshus.

– Träden är jättefina, intygar Nisse Ring och Adam Axelsson. De tycker det är kul med konst och har tagit cykeln runt för att stanna till hos alla tre deltagande konstnärer i Rönne.

Tradition. Att åka på konstrundan är tradition för Jerry Martinsson, Håkan Johansson, Margareta Grebner och Inger Martinsson. Här tittar de på Åse Högströms dekorations- och illustrationsmålningar. Foto: Veronica Svensson
Möte. Jörgen Kron ställer ut tavlor i akryl i Rönne kapell, och uppskattar att få möta alla besökare.
Konstintresserad. Inger Å-Pettersson tycker om att titta på olika stilar och uttryck under Konstrundan.

Mer läsning

Annons