Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare JO-anmäler alkoholhandläggare

En krögare i Askersund harJO-anmält socialnämnden och kommunens alkoholhandläggare. Han anser att alkoholhandläggaren har förföljt honom sedan han fick sitt serveringstillstånd och att det finns stora brister i den senaste utredningen.

Annons

Restaurangen beviljades serveringstillstånd 2007 av socialnämnden, trots att alkoholhandläggaren föreslagit att ansökan skulle avslås. Sedan dess har han förföljt restaurangägaren, anser denne i sin JO-anmälan.

Hösten 2008 drog socialnämnden in tillståndet efter att en utredning visat att det varit stökigt med en hög berusningsgrad på krogen. Ärendet överklagades till länsrätten som gav restaurangägaren rätt och han fick tillbaka tillståndet.

En granskning gjordes av alkoholhandläggaren tillsammans med experter från Skatteverket under hösten. Efter den föreslås i en tjänsteskrivelse till socialnämnden att återkalla tillståndet.

Den kassaapparat som granskades var dock inte i drift vid det aktuella tillfället, eftersom den var nyinköpt och därmed ställd i träningsläge, menar restaurangägaren. Detta hade han kunnat informera om han bara hade givits en möjlighet att förklara sig, vilket han inte fått.

Alkoholhandläggaren Patrik Germer har beretts möjlighet att kommentera JO-anmälan i NA, men avböjt.

Socialnämndens ordförande Siv Ahlstrand (S) förklarar att hon inte kan säga så mycket eftersom ärendet inte är avgjort i socialnämnden än. Hon säger också att restaurangägaren har bjudits in till socialnämndens nästa sammanträde för att ge sin version av det hela innan nämnden avgör om tillståndet ska dras in eller inte.

– Vår bedömning är att vi har hanterat detta ärende på samma sätt som andra, enligt det regelverk som finns, säger Siv Ahlstrand, angående anklagelserna om att just denne restaurangägare skulle vara förföljd.

Mer läsning

Annons