Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig glans på Stjernsund

Kungafamiljens besök i länet inleds på lördag förmiddag med visit och lunch på Stjernsunds slott. Det berärknas att mellan 3 000 och 4 000 besökare kommer att kanta allén upp till borggården.

Annons
Teaterensemblen är redo för fyra spelningar i stallet på Stjernsund i helgen.

Det putsas och fejas överallt i slottets omgivningar inför det högtidliga besöket.

– Vi ska till dukningen använda Prins Gustafs blåklintsservis, avslöjar slottsfrun Elisabeth Lagerström som trots att det är mycket att hålla ordning på ändå är ganska lugn.

Själva kungabesöket, som varar drygt en och en halv timme, inramas av en hel del andra programpunkter. Redan klockan 11 börjar Guldsmedshyttans Hemvärnsmusikkår att spela i parken. Askersunds manskör finns också där för att sjunga.

Kungafamiljen anländer klockan 11.50 och promenerar sedan genom slottsparkens allé upp till borggården och in i slottsgemaken. Där väntar lunchen och Elisabeth Lagerström kommer att guida gästerna runt i slottets salar innan det är dags för de kungliga att avresa till Örebro klockan 13.30.

Därefter börjar familjeaktiviteterna, där barnen kan rita sin egen kung och prinsessa. Målningarna hängs sedan upp i parken. I slottsparken finns också försäljare, tipspromenad, musik och marknad.

För dem som är teaterintresserade erbjuds två föreställningar, både lördag och söndag i stallet. Arrangör är Jubileumsföreningen Askersund. Amatörskådespelare från olika teaterföreningar ger spelet ”Folkets kärlek min belöning”. Förköp kan göras på turistbyrån eller på slottet.

Mer läsning

Annons