Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kupan i nya lokaler

Ett klart lyft för Kupan, oj vad fint det blev. Det var betyget när Röda Korsets andrahandsaffär flyttade tvärs över gatan och nyöppnade i veckan.

Annons
Många kom för att titta och handla när Kupan öppnade i nya lokaler.

Inför det faktum att Ahnérska huset skulle säljas och rivas behövde Röda Korset nya lokaler för sin butiksverksamhet.

– Vi fick ett skriftligt meddelande om vad som skulle ske. Vi ville då inte vänta på en lokal som vi inte visste hur den skulle bli, förklarar Kupans föreståndare, Eva Forss.

Lägligt nog fick man vetskap om att Designrummet tvärs över gatan skulle flytta till nya lokaler, längre västerut på Sundsbrogatan, i backen ner mot hamnen.

– Då slog vi till direkt, den passade oss så bra. Vi har efter beslutet haft ett fantastiskt samarbete inom kretsen, och alla har ställt upp och jobbat för det här, säger Eva.

– Det här blev en nytändning för oss, konstaterar frivilligarbetaren Gunilla Lindqvist.

I maj firar Kupan i Askersund 3-års jubileum, och kretsen är nöjda med resultatet hittills.

– Allt har gått över förväntan bra. Men vissa månader är förstås sämre än andra. Sommaren är definitivt höjdpunkten, påpekar Eva Forss.

I torsdags var det dags för återöppning i de nya lokalerna, och askersundarna var på bettet för att fynda i butiken. Betyget var enhälligt positivt:

– Det blev väldigt bra. Mycket rymligare, och det ser trevligt ut, menade Marianne Stelin.

Inte bara själva butiksdelen blev rymligare. I kulissen, i den forna NA-redaktionen, finns gott om utrymmen för att hålla ett stort lager med prylar som sedan fylls på i försäljningshyllorna.

Ett 25-tal frivilligarbetare ställer upp och ser till att verksamheten går runt och fungerar på bästa sätt. I och med de större ytorna så hoppas man nu på att folk strömmar till och lämnar in sådant som man inte längre behöver. Alla bidrag är välkomna, så även pengagåvor. Det är ett kuvert, uppsatt på anslagstavlan, ett bevis för.

Där står; ”Klara Lova, Alva och Tilly har gjort teater och samlat in pengar. Hälften vill vi skänka till barnen i Afrika. Tack.” Möjligheterna att hjälpa är som sagt många, och de som har den tanken är förstås välkomna till den nyöppnade Kupanbutiken.

Mer läsning

Annons