Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna häktad för mord

En 24-årig kvinna häktas av Örebro tingsrätt för mordet i Askersund. Hon erkänner misshandel och vållande till annans död.

Annons

Den 24-åriga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 20-årsåldern i Askersund.

Vid 16.30-tiden på söndagen beslutade Örebro tingsrätt att den misstänkte mannen ska häktas. Han är skäligen misstänkt för skyddande av brottsling, som är den lägre misstankegraden. Det finns risk att han undanröjer bevis, anser tingsrätten. Åtal ska väckas senast den 30 juni.

Örebropolisen har gott hopp om att fallet ska klaras upp.

– Vi har ovanligt bra med information, säger kommunikationschefen Mats Nylén. Polisen är fortfarande knapphändig med uppgifter kring fallet och Nylén vill i nuläget inte säga något om motivet.

– Jag kan inte säga något om det. Men de inblandade personerna känner varandra. Det är något som har hänt i deras relation med varandra, säger han.

Det har förekommit uppgifter om att det är ett styckmord, men det vill Mats Nylén varken bekräfta eller dementera.

– Jag vill inte ha någon åsikt om det. Vi kan inte kommentera alla rykten som framförs i media. Ju längre vi kommer i utredningen, ju mer kommer vi att kunna berätta, säger Nylén.

Han säger dock till NA att polisens bevisläge är gott.

– Vi har ovanligt bra med information. Samtidigt gäller det att säkra upp det någon annan sagt. Vi måste styrka med någon annan form av bevis.

Men utredningsläget är alltså hyggligt?

– Det här inte ett spaningsmord, utan det finns information som pekar mot en eller flera personer. Däremot är jag lite osäker på om ynglingen som blev frigiven fortfarande är misstänkt på något sätt. I vart fall räckte det ju inte för att ha honom frihetsberövad.

Mer läsning

Annons