Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna överfallen - polisen utreder grovt våldsbrott

(UPPDATERAD) Polis har spärrat av en fastighet söder om Askersund där ett grovt våldsbrott ska ha begåtts.
- Det handlar om en kvinna som ska ha blivit överfallen, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén till NA.

Annons

Villan, som är belägen cirka 7 kilometer söder om Askersunds tätort, har varit avspärrad sedan i natt. Polisen fick samtal om brottet vid 23-tiden i går kväll. 

Polisens kommunikationschef, Mats Nylén, är förtegen om händelsen. Kvinnan som har blivit överfallen ska vara i 25-årsåldern.

-Vi fick larm om det här i går kväll och det handlar om en kvinna som har blivit överfallen eller angripen. Hon fördes till sjukhus och stannade där över natten, men är inte kvar nu. Det handlar om ett grovt brott, exakt vilket kan jag inte säga i nuläget, säger han.

Enligt Mats Nylén rör det sig inte om något sexualbrott.

- Såvitt jag har hört handlar det inte om något sexualbrott över huvud taget. Det finns andra förklaringar. 

Hur rubricerar ni ärendet?- Jag vill inte säga vilket brott det handlar om, men det handlar om ett våldsbrott.

Finns det några vittnen?

- Det vill jag inte säga något närmare om. Vi vill vara försiktiga med vad vi uttalar oss om.

Polisen kommer att hålla förhör under dagen med flera personer.

- Just nu håller vi på och ser vad det finns för personer i hennes närhet, i hennes umgängeskrets och bekantskapkrets. Vi kommer hålla förhör med olika personer under dagen i dag för att samla på oss vittnesuppgifter säger Mats Nylén.

Misstänker ni någon i kvinnans bekantskapskrets?

- Vi vet av erfarenhet att när det gäller den här typen av oförklarliga brott så finns det många gånger en förklaring i omgivningen runt den drabbade. Vad det sen innebär är en annan sak. Bakåt i tiden har det ju varit allt ifrån arbetskamrater till flyktigt bekanta och närmare bekanta som har begått brott mot personer som i början verkar lite oklart och konstigt. Det har vi med i beräkningen även den här gången.

Enligt polisen ska brottet ha ägt rum i villan som har spärrats av.

Har ni gripit någon misstänkt?

- Det finns ingen frihetsberövad eller skäligen misstänkt. Som det verkar nu har man riktat in sig på att det finns en eller flera personer som kan ligga bakom det här säger Mats Nylén. 

Vid 12.30-tiden var villan fortfarande avspärrad. Vid 10-tiden anlände polisens tekniker till platsen. NA:s reporter på plats rapporterar att området runt villan som är avspärrat är mycket stort.

Dessutom är ett område på cirka 30 meter i diameter runt 150 meter från villan avspärrat. Polisens tekniker undersökte vid 10.45-tiden en slänt vid villan. Strax därefter hade man enligt NA:s reporter en hundpatrull på plats som sökte av området.Har du fler uppgifter om händelsen? Kontakta NA - sms:a till 72019 eller mejla till [email protected]

Mer läsning

Annons