Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenheter för äldre klara i juni

I juni kan de första hyresgästerna få flytta in i nya tillgänglighetsanpassade lägenheter på Trädgårdsvägen i Åsbro. Bygget pågår för fullt, och bostadsbolaget BRA Fastigheter AB ser ljust på framtiden.

Annons
Växer fram. Bygget av parhusen pågår för fullt på Trädgårdsvägen. Senast i juni är det dags att flytta in.

Många nyfikna Åsbrobor stannar till för att inspektera bygget som just nu pågår. Två parhus börjar se klara ut utifrån när NA stannar till, och ett tredje är på god väg.

De tre husen kommer totalt att inrymma sex lägenheter, två treor och fyra tvåor, alla med egen uteplats. Tanken är att det på sikt ska bli totalt fem nybyggda parhus i området.

Bra respons ger ny etapp

– Om vi får bra respons och allt blir uthyrt, så kan vi nog starta med nästa etapp efter semestrarna. Då kan det bli inflyttning i november eller december, säger Peter Letskog, vd och en av tre delägare i Bo Rätt i Askersund, alltså BRA Fastigheter AB.

De andra två delägarna är dottern Emelie Letskog, som sysslar med projektering och ritningar, och Monica Johansson, som har hand om ekonomi och uthyrning. Alla tre brinner de för Åsbro.

– Vi har fått strida för att få bygga i Åsbro. Banken tyckte att jag skulle bygga i Askersund, eftersom värdet blir för dåligt. Men vi har velat gå mot strömmen, säger Peter Letskog.

– Man vill ju värna om Åsbro, för vi vill inte se Åsbro dö ut. Någon måste göra något, annars står det snart bara massa öde hus här, säger Emelie Letskog.

Riktar sig till äldre

Lägenheterna kommer att få en hyra på runt 6 600 kronor för tvåorna, och runt 7 700 kronor för treorna.

De riktar sig framför allt mot äldre, och i första hand kommer BRA Fastigheter hyra ut till 55-plussare. Men om man inte lyckas med det kan även yngre komma i fråga, för att de inte ska behöva stå tomma.

– Det blir riktigt bra för kommunen om vi kan få pensionärer, som inte orkar bo kvar i sina villor, att hyra här, och få in skattebetalare från Hallsberg eller Kumla i villorna. Har kommunen tur kan det ge en extra skatteintäkt på en halv miljon per år, bara på den här första etappen, säger Peter Letskog.

Fler orter tänkbara

I första hand är det i Åsbro som bolaget vill bygga, med hjälp av Letskogs andra företag, ÅV Bygg. Men han utesluter inte att det kan bli aktuellt att bygga på andra småorter i närområdet, exempelvis Rönneshytta och Lerbäck. Ritningarna på konceptet finns ju färdiga.

Tre av de sex första lägenheterna är redan uthyrda, men att det finns ett intresse hos ortsbefolkningen tvivlar inte BRA Fastigheter på. De hoppas på att fler intresseanmälningar ska strömma in när lägenheterna börjar bli klara, och de kan hålla en riktig visning till våren.

Jessica Henulin

019-15 54 02

[email protected]

Mer läsning

Annons