Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil med farligt gods blockerar riksväg 50

(UPPDATERAD 12.00) Lastbilen med farligt gods blockerar fortfarande ett körfält strax söder om Askersund efter en dikeskörning under natten. Vägen stängs troligen av helt under bärgningen.

Annons
Vägen kommer troligen att stängas av under bärgningsarbetet.

I lasten finns förpackningar med olika slags kemikalier, bland annat salpetersyra. De började vid niotiden på onsdagsmorgon att föras över till en annan lastbil.

Bär andningsskydd

Det läcker det ur minst en av behållarna, och räddningstjänsten fick därför utföra viss sanering under förmiddagen.

- Man märkte att det luktade lite från ett kolli med en frätande kemikalie, så de har andningsskydd på sig, säger Tomas Petersson, inre befäl på Nerikes brandkår.

Släpet i diketKlockan 01.35 gick lastbilen av vägen på riksväg 50 söder om Askersund, cirka 200 meter från avfarten mot Karlsborg. Lastbilens tillkopplade släp hamnade i diket. Det norrgående körfältet var under natten blockerat.

Polisen dirigerade trafiken förbi olycksplatsen under natten, men på onsdagsmorgonen var inga poliser på plats, och körfältet var fortfarande blockerat.

Skyddsdräkt vid bärgningVid lunchtid på onsdagen pågick omlastningen av godset, restvärdesräddningen, fortfarande. Bärgningen väntas därför dröja ytterligare några timmar.

Vägverket rapporterar att vägen troligen kommer att stängas av tidvis under bärgningsarbetet.

Polisen har kontrollerat föraren och misstänker inget nykterhetsbrott.

Mer läsning