Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lerbäckshemmet säljs till lokal företagare

Nu är det klart att företaget Urda Holding AB köper Lerbäckshemmet av Askersunds kommun. 

Annons

Företaget Urda Holding AB köper Lerbäckshemmet för en etablering av ett boende för asylsökande. Boendet kommer att drivas på entreprenad av företaget på uppdrag av Migrationsverket.

– Det finns goda förutsättningar att lyckas i Lerbäck. Det bygger på engagemang, tid och det lilla extra, säger Rolf Dalhielm, som är delägare i Urda Holding AB.

När ska boendet öppnas?– Vår målsättning är i början av november. Det beror om vi har fått i ordning. Vi måste inreda på ett bra sätt, säger Rolf Dalhielm.

Hur många platser kommer boendet att ha?– Det är upphandlat till 120 platser. I praktiken så tror jag på att det blir mellan 85 till 110 personer som kommer. Det varierar. Vårt mål är att i första hand att ta mot familjer och ensamkommande kvinnor, säger Rolf Dalhielm, som sedan 2011 driver ett boende för asylsökande i Garvaregården i Askersund.

Totalt kom det in fem bud från intressenter som ville köpa Lerbäckshemmet.

- Sammantaget hade Urda Holding AB helhetsbilden. Det finns erfarenhet i och med Garvaregården. Vi har tagit referenser och från Migrationsverket har de fått goda ord, säger Per Eriksson, (S), kommunstyrelsens ordförande.

Urda Holding AB planerar att tillsammans med Askersunds kommun inom kort hålla ett informationsmöte för ortbefolkningen om etableringen. 

Läs mer i onsdagens NA. 

Mer läsning

Annons