Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbogården till salu

Lindbogården är nu ute till försäljning, och från församlingens sida skulle man föredra att byggnaden anpassas till bostäder.

Annons
Till salu. Lindbogården har ett av de mest attraktiva lägena i stan.

Kommunen har nu formellt överlåtit Lindbogården till Askersunds församling, som redan under våren beslutade sig för att sälja byggnaden, eftersom församlingen inte längre har behov av fler hus i anslutning till landskyrkan.

Lindbogården är en unik och stor byggnad med ett attraktivt läge intill sjön Alsen.

– Vi från församlingen skulle inte ha något emot att byggnaden blir ett alternativ för bostadsändamål, antingen hyres- eller bostadsrätter, säger kyrkorådets ordförande Göran Arnersten.

Som säljare har man fri prövningsrätt och eventuella köpare ska i sin intresseanmälan berätta om sina avsikter med byggnaden.

– Eftersom Lindbogården ligger i anslutning till kyrkan och dess övriga byggnader så känns det rätt med en köpare som långsiktigt ska använda byggnaden, menar Arnersten.

Det gäller så att säga att få rätt köpare från början, och den påverkan har förstås församlingen endast i nuläget. Då ligger bostadstanken rätt i tiden, om man vill förhindra att släppa in verksamheter som bara överlever några år.

– Vi vill ju inte han nån rock´n roll här i närheten till kyrkan, säger Göran Arnersten.

Mer läsning

Annons