Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linden kan bli trygghetsboende

Seniorboendet Linden kan bli ett trygghetsboende. Det skulle innebära att det finns personal på plats som kan hjälpa de äldre en viss angiven tid på dagen.

Annons

Socialnämndens ordförande Siv Ahlstrand (S) har gett tjänstemännen i uppdrag att utreda om Linden kan göras om till trygghetsboende, och hur det i så fall skulle gå till.

– Det är så nära trygghetsboende man kan komma i dag. Det enda som saknas är att vi inte har fast personal på plats på en angiven tid, säger Siv Ahlstrand.

70-årsgräns

Reglerna för trygghetsboende är för övrigt att åldersgränsen ska vara 70 år, det ska finnas gemensamma utrymmen och vissa aktiviteter, och lägenheterna ska vara anpassade för personer med funktionsnedsättning. Alla dessa krav lever Linden upp till.

– Tanken är också att om vi gör det till trygghetsboende kan vi få statliga medel för ombyggnation. Det finns nämligen tankar på att bygga om bibliotekets lokaler till lägenheter när det flyttar till det nya kultur- och kunskapscentret, säger Siv Ahlstrand.

Inget beslut ännu

Hon vill poängtera att inget beslut är fattat. Kommunen vill gärna diskutera med olika intresseorganisationer och få in synpunkter på planerna innan det avgörs.

Mer läsning

Annons