Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions stöttar miljönätverk

Den ideella miljönätverket Aktion rädda Vättern, placerat bland annat i Askersund, får stöd av Lions miljöpris 2014. Elisabeth Lennartsson i Askersund är kontaktperson för nätverket i Örebro län och känner stolthet över utmärkelsen.

Annons
Slåss för Vättern. Elisabeth Lennartsson är kontaktperson i Örebro län för Aktion rädda Vättern. Foto: Privat

1) Hur känns det här?

– Det känns så klart jätteroligt och hedrande att de uppmärksammar att vi faktiskt försöker jobba för nånting vi tror på. Väldigt många tycker det är bra att några tar tag i saker som vi gör. Vi är väldigt stolta.

2) Så vad är det ni gör?

– Vi är måna om vårt dricksvatten, att det ska vara rent. Vättern är en speciell sjö som inte tål föroreningar, som ändå förekommer exempelvis när man borrar efter fossilgas utanför Motala. Vi vill sprids informationen, genom bland annat trycksaker. Eller så är vi ute på torg och informerar och har namnlistor.

3 Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det är oklart just nu. Men allt är i vilket fall som helst välkommet. Det behövs för att fortsätta göra trycksaker bland annat, eller driva hemsidor.

4) Vad tänker ni göra med pengarna?

– Vi är ju en förening som lever på ideell basis så allt tillskott som kan komma in tar vi emot. Pengarna kommer att gå till verksamheten vi bedriver.

Mer läsning

Annons