Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet på landet blev musikteater

Hur är det egentligen att leva på en bondgård? Det försökte en klass unga underhållare skildra genom musik och scenkonst.

Annons
Stadsbor på landet. Amanda Hulldin och Hampus af Ekenstam står längst till vänster i bilden. De spelade två världsvana stadsbor som kom till landet.

I förra veckan spelades det musikteater i Åsbro skola för en entusiastisk publik. Det var årets andraklassare som framförde ”Livet på landet”, en pjäs om hur livet på en bondgård kan vara.

Eleverna har arbetat med projektet hela läsåret och har samlat information om vad det innebär att vara lantbrukare. Utifrån de faktauppgifterna har sen barnen varit med och skapat manus till själva föreställningen och skrivit passande texter till låtarna för bondetemat.

Detta är sjunde året i följd som tvåorna arbetar med ett musikprojekt. Det har visat sig varit ett framgångsrikt recept att kombinera ämnesstudier med musik och teater på Åsbro skola.

– Det är fantastiskt att se hur mycket eleverna lär sig när de har roligt tillsammans. Alla har sin roll och samarbetet fungerar jätte-bra, säger läraren Gerd Carlsson.

Fullsatt i matsalen

När det var dags för show visade eleverna stor talang inför den fullsatta matsalen. Låt vara att publiken mest bestod av familj och vänner, men skratten och applåderna vittnade om en populär insats av de unga artisterna. Sånger och musik varvades med teaterstycken. Och trots att många uppträdde för första gången, så verkade ingen speciellt nervös.

Hampus af Ekenstam som spelade en stadsbo som kom till landet sammanfattade det rätt bra efter uppträdandet.

– Det var ganska lugnt. Jag pratade och sjöng. Sen pratade jag lite till, och sen ännu mer prat, sade Hampus.

Egna kulisser. Eleverna har själva målat kulisser och gjort rekvisita och masker till sina dräkter. Molly Roos som spelar ett får bugar sig för sin vän tuppen som ligger sjuk på marken.

Mer läsning

Annons