Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalpolitiker påhoppad i 1-majtal

Att en enskild lokalpolitiker blir påhoppad under ett 1-majtal hör inte till vanligheterna. Men det var precis vad som hände i Askersund.
Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) gick då till hårt angrepp mot Folkpartiets ordförande i Askersund – utan att nämna Bo Sylwan vid namn.

Annons

Anledningen heter detaljplanen för det planerade Kunskaps- och kulturcentret (KKC) nedanför Sjöängskolan. Och orsaken är att två personer överklagat detaljplanen, varav Sylwan är den ene trots att hans parti givit sitt bifall till den.

– Han var med när KKC:s detaljplan var uppe i kommunstyrelsen, men då valde han att bara sitta tyst. Självklart har han som privatperson rätten att överklaga beslutet, men nu stoppar han ju bara utvecklingen för 500 elever som går i en mögelskola, säger en påtagligt irriterad Per Eriksson.

Folkpartiets ordförande Bo Sylwan, fanns inte på plats för att höra Per Erikssons 1-majtal. Men när han får höra talas om det blir han inte glad.

– Stämmer det jag fått höra av de som var på plats, kan jag inte annat säga än att jag blir förbannad.

Enligt Sylwan finns det delade meningar inom Folkpartiet om detaljplanen för KKC.

– Vi har diskuterat detaljplanen på partinivå, och där gick majoriteten på förslaget som togs på kommunstyrelsen och senare i fullmäktige. Men jag är inte ensam om att anse att placeringen av KKC inte är den bästa.

Partikollegan Staffan Korsgren anser att Sylwans överklagande är olyckligt, men kan inte se att det innebär att Sylwan bör avgå.

Läs mer i papperstidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons