Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luncher, vatten och avlopp ska bli dyrare

Om politikerna i Askersunds kommunstyrelse får som de vill kommer luncher samt vatten och avlopp att kosta mer efter årsskiftet.

Annons

De priser för lunchmat som nu föreslås bli höjda har gällt sedan april 2013, men det är inga svindlande summor som höjningen handlar om.

För en lunchlåda innehållande en varmrätt, grönsaker eller sallad samt dessert som levereras till hemmet föreslås en höjning på 3,50 kronor till 58,50.

För de som väljer att inta sin lunch på Lunnagårdens restaurang går priset upp till 63 kronor. För lunchkunder som väljer matleverans till gruppboenden eller besök i skolmatsalar höjs priset likaledes med en krona till 58 kronor.

Även fotvårdstaxan vill politikerna justera upp. För ett hembesök blir priset 330 kronor annars kommer det att kosta 280 kronor – det är en höjning med 15 kronor.

Största höjningen blir på VA-taxan, som senast höjdes 2013. Det rörliga kubikmeterpriset på dricksvatten höjs från 9,05 kronor till 11,76. För det vatten som går ut i avloppsledningen blir prishöjningen 4,07 kronor till 17,65 kronor.

– Det är inget bra att vi måste höja VA-taxan, det kommer vi få kritik för. Men vi har en skuld till kollektivet som måste regleras, säger kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S).

Men priset för musikskolan samt renhållningen lämnar politikerna orörda.

För att de föreslagna taxehöjningarna ska gälla måste fullmäktige först säga ja till dem.

Mer läsning

Annons