Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magkänsla viktig på fyndjakt

Det finns olika taktiker för att göra det bästa fyndet. Samlare har ofta koll på vad som är ett bra pris på det som fattas i samlingen. Annars får man gå på magkänsla.

Annons
Klockinköp. Lennart Ek från Falköping inhandlar en klocka hos Åke Lassar. – Jag har varit här förut och tittat lite, jag tycker den verkar bra och rejäl, säger Lennart och fortsätter nöjt till nästa del av marknaden.

Askersund fylldes i går av antik-entusiaster på årets antikmarknad. Det fanns mycket att titta på och att uppdatera hemmet med.

– Jag är ute efter kristalljusstakar. Men jag har inget tips på hur man ska göra det bästa fyndet, jag går på magkänsla, berättar Kerstin Löfgren och fortsätter att leta.

Antikmarknaden i Askersund har fri entré och lockar därför extra mycket folk, tror Eric Lind från Askersunds auktionskammare. Annars skulle bara de riktigt intresserade komma, men här vill man finnas för alla.

Tror på invasion

– Folk kommer långt bort i från, att åka 25–30 mil gör de lätt, säger Eric. Tack vare vädret, med lite moln och lagom varmt, förväntar han sig publikinvasion.

Det är också fullt av utställare, och de flesta har varit på plats sedan tidig morgon. Kerstin Norén från Motala har varit i gång sedan innan fyra.

– Vi brukar återkomma till Askersund, det är mysigt här. Och så är det nära eftersom vi bor i Motala, säger hon.

Hon säljer mycket porslin, och får tag på sakerna genom auktioner, vänner och bekanta och saker som hon samlat på själv.

– Jag brukade titta efter glaskorgar, men det har jag fått sluta med, det blir så fullt, skrattar hon.

Många som vill handla samlar på något och är ute efter något särskilt. Kanske saknas något till en servis eller så är det extra roligt med gamla hattar. Eller varför inte idolbilder eller vykort?

Träffa människor

Åke Lassar säljer klockor och brukar komma till Askersund varje år. Han är pensionerad urmakare och har hållit på med klockor i hela sitt liv. Försäljningen går sådär, men han är nöjd med att komma ut och träffa lite människor.

Lennart Ek uppskattar Åkes klockor och slår till efter att ha tittat runt lite.

– Jag har inte varit här på några år, men nu är jag tillbaka. Jag har åkt hit från Falköping för marknadens skull, berättar Lennart och stoppar ner sin nyinköpta klocka i en påse.

Jakten på fler fynd fortsätter.

Morgonpigg. Kerstin Norén har varit på plats sedan klockan fem på morgonen, trots att de inte rest längre än i från Motala. Hon brukar återkomma till antikmarknaden i Askersund. – Den är mysig, tycker hon.
Allt möjligt. På marknaden finns allt man kan tänka sig.

Mer läsning

Annons