Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man död i mc-olycka

En motorcyklist krockade med en bil på fredagen. Mannen på motorcykeln avled vid olycksplatsen.

Annons

En kvinna var på fredagen på väg till sitt lantställe söder om Olshammar utanför Askersund. Strax före klockan elva på förmiddagen gjorde hon en vänstersväng för att åka av riksväg 49. Då blev hon påkörd bakifrån av motorcyklisten som är i 50-årsåldern.

– Han kom in i hennes vänstra bakdel på bilen, och sen ser hon honom komma farande över henne, säger Peter Persson, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Mannen kommer inte från Örebro län och han avled på platsen. Kvinnan chockades svårt och fördes till Askersunds vårdcentral där hon blev förhörd av polis. Både polisen i Örebro och Västra Götaland kopplades in eftersom olyckan inträffade på länsgränsen.

Bilen och motorcykeln är tagna i beslag.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning och titta på skadorna, säger Åke Pihlblad, inre befäl på polisen i Skövde.

Förra året avled sex personer i trafikolyckor i Örebro län. Ingen av dem var motorcyklister.

– Det är för att det finns så mycket fler bilar. Motorcykel är det absolut farligaste sättet att transporteras på per körkilometer. Man kommer upp i höga hastigheter och är oskyddad, säger Rickard Cosini, kommunikationsansvarig på NTF.

I ungefär hälften av alla mc-olyckor krockar motorcykeln med en bil, enligt Sveriges motorcyklister (SMC).

– Det är tyvärr väldigt vanligt, bilisterna är inte uppmärksamma på att motorcyklarna är ute. Mitt bästa tips till åkare är att ta det lugnt och göra sig synlig så att andra ser att man kommer, säger Jesper Christensen, generalsekreterare på SMC.

Mer läsning

Annons