Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skänkte kläder till fattiga i Östeuropa

Insamling av kläder till fattiga i Rumänien och Ukraina. Garderobsrensningsdagen lockade som vanligt mycket folk till torget i Askersund.

Annons
Lina Norling, med döttrarna Emelie och Sofie, lämnade tio påsar med kläder på torget.

Sopsäck efter sopsäck med kläder, skor, leksaker och mjukisdjur. Så såg det ut på torget i Askersund under lördagen när EFS-kyrkan höll i den årliga garderobsrensningdagen. Under fyra timmar pågick insamlingen till förmån för fattiga människor i Rumänien och Ukraina.

– Vi räknar med att få ihop 40 till 50 kubik. Det blir en hel del med andra ord, säger Lasse Skogsén, pastor i EFS-kyrkan.

Redan efter en dryg timme hade den första lastbilen fyllts upp med material, och körts iväg till EFS-kyrkan som sedan lastade om allt så att pingstmissionens u-landshjälp kunde transportera det vidare till behövande i Östeuropa.

Lasse Skogsén var så sent som förra året själv nere och lämnade över kläder till fattiga i Ukraina. Han vet hur mycket det betyder för människorna där.

– Vår insamling kommer verkligen väl till pass. Allt är så annorlunda där nere jämfört med här i Sverige. Många är utfattiga och behöver verkligen vår hjälp, säger han.

En som bidrog till insamlingen var Lina Norling som tillsammans med döttrarna Emelie och Sofie överräckte en stor last med påsar.

– Vi har vårstädat hemma och fick totalt ihop tio påsar med kläder. Det är praktiskt att kunna lämna det här och bra att det dessutom går till behövande, säger hon.

Mer läsning

Annons