Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation för medmänsklighet och tillgänglighet

I en gemensam manifestation för mänskliga rättigheter och för tillgänglighet, samlades Askersunds kommuns politiker och frivilligorgansiationer på fredagskvällen i Torgparken.

Annons
Bäst i tillgänglighet. Fransesc Aragall från stiftelsen Design for all foundation överlämnade högtidligt tillgänlighetsflaggan till kommunalråd Per Eriksson. Foto: Katarina Hanslep

Både politiker och organisationer tog plats vid mikrofonen. Mitt i valrörelsen kunde de politiska partierna, oavsett blocktillhörighet, enas.

– Alla är lika värda, oavsett religion, hudfärg eller sexuell läggning. Askersund ska fortsätta värna om mångfald och öppenhet, menade Gunilla Högberg (FP) i kvällens inledningstal.

Tord Helgesson (MP) fortsatte.

– Vi måste visa att vi har ett långsiktigt engagemang och att vi menar allvar med att hjälpa. Nästa gång är det kanske vår tur att be om hjälp, sa han.

Kyrkoherde Helén Svensson läste en text av Tage Danielsson, som är lika aktuell idag och tillade:

– Askersunds kommun är världsbäst i tillgänglighet. Min idé till kommunen är att göra integrationen till samma framgångssaga som tillgängligheten är.

Kommunen har sedan 2008 belönats med utmärkelsen Tillgänglighetsflaggan av stiftelsen Design for all foundation., och kvällen var också en ceremoni för överlämnandet av flaggan i år. På plats fanns Fransesc Aragall, som högtidligt överlämnade flaggan till Per Eriksson.

Gruppen Infidles ringade in ceremonin med Bob Dylan-låtar med frihetsbudskap. Och trots att det regnade, deltog en stor skara publik under paraplyer och markiser.

Mer läsning

Annons