Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria ska ”ratta”bilsportförbundet

2006 vann hon SM-guld i rally som kartläsare till Patrik Flodin. Nu tar Maria Andersson från Rönneshytta nästa steg i karriären genom att bli sportchef för svenska bilsportförbundet.
– Jag har en del erfarenhet som jag hoppas kunna bidra med, säger Maria Andersson.

Annons
Maria Andersson blir sportchef på svenska bilsportsförbundet.

Vid 18 års ålder började Rönneshytta-tjejen Maria Andersson tävla inom rally. Nu, 12 år senare, med ett SM-guld 2006 som främsta merit, sadlar hon om och blir sportchef på svenska bilsportförbundet i Stockholm. Ett jobb som hon började på förra måndagen.

Full fart direkt

– Det har varit full fart direkt. Framför allt med Svenska rallyt som pågick i helgen. Sedan är det mycket att sätta sig in i så här i början. Rally är ju min specialgren och det kommer att ta lite tid innan jag blir lika insatt i racing och karting, säger Maria Andersson.

30-åringen fick i december ett samtal från bilsportförbundet angående jobbet, och efter en anställningsintervju i slutet av januari blev allt klart. Fast hemmet kommer fortfarande att finns kvar i Rönneshytta.

– Jag kommer att pendla till Stockholm tre till fyra dagar i veckan. De ville först att jag skulle flytta dit permanent, men den här lösningen passar mig bäst just nu.

Har hand om landslaget

Som sportchef kommer Maria Andersson bland annat att ha hand om landslag, juniorsatsningar, talang- och elitplan.

– Jag har en del erfarenhet som jag hoppas kunna bidra med. Framför allt vill jag höja statusen vad gäller våra SM-tävlingar.

Närmast kommer hon från en anställning som kock på ett tankfartyg. Men att kombinera arbete med rallytävlingar blev till slut för krävande.

– Jag tappade motivationen helt enkelt. Nu är det fullt fokus på sportchefsjobbet, även om jag kommer att åka lite tävlingar då och då, säger Maria.

Mer läsning

Annons