Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 15 cyklar stulna

Ett flertal cyklar har stulits i bostadsområdet Lustenrust natten mot torsdag. Polisen vill gärna ha in tips som kan leda till att gärningsmännen hittas.

Annons

Totalt har Sydnärkepolisen fått kännedom om 15 cykelstölder under natten mellan onsdag och torsdag.

Ligor gör räder

– Mycket tyder på att någon åkt runt i området och lastat cyklar på en släpkärra eller i en skåpbil, eftersom det har skett under ganska kort tid. Det har förekommit tidigare att ligor kommit från ett annat län och genomfört stölder och sedan åkt vidare, säger Bo Rosendahl vid Sydnärkepolisen.

Det finns inget som tyder på att något annat bostadsområde i närområdet har drabbats. Och Bo Rosendahl tror inte att de aktuella tjuvarna kommer tillbaka till samma region inom en snar framtid.

– Vi är intresserade av om någon har gjort en iakttagelse under den aktuella tiden. Det kan handla om bilar som åkt i området med släpkärra eller någon skåpbil, säger han.

Hur stor är chansen att de får tillbaka sina cyklar?

– Den är tyvärr inte så jättestor. Men vi vill gärna att folk anmäler så att vi får in alla uppgifter. Då kan vi göra slagningar på de cyklar som vi tar om hand och kanske få en träff, säger Bo Rosendahl.

Vad ska man göra för att skydda sin cykel?

– Det bästa är att ha rejäla lås och framför allt att märka cykeln. Vi har märkapparater man kan låna från polisen för att stansa in ramnumret. Då är det mycket svårare att sälja vidare cykeln. Ett bra alternativ är också att ställa in cykeln i garaget, så att den inte är så lättåtkomlig.

Mer läsning

Annons