Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus för socialnämnden

Socialnämnden i Askersund gick back med 9,3 miljoner kronor under förra året. Det visar bokslutet för 2014 som godkändes av majoriteten på det senaste nämndmötet.

Annons

Totalt fick äldreomsorgen en negativ budgetavvikelse på 11,3 miljoner kronor. Det beror främst på hemtjänst, korttidsvård och bostadsanpassningar. LSS-verksamheten fick ett underskott på 1,2 miljoner.

– Vi har under året önskat 5,3 miljoner kronor från kommunstyrelsen för att kunna tillsätta elva tjänster till äldreomsorgen. Vi har även äskat en miljon kronor extra till bostadsanpassningar, säger Siv Ahlstrand (S), ordförande i socialnämnden.

Socialnämndens administration fick ett överskott på 1,6 miljoner kronor och flyktingverksamheten ett överskott på 2,5 miljoner kronor. Ytterligare två miljoner kronor från Migrationsverket har lagts i en fond för kommande behov inom flyktingverksamheten.

Alliansen föreslog att hela flyktingverksamhetens överskott skulle fonderas. ”Den fonderade summan borde uppgå till fyra miljoner kronor. I stället används drygt 2,5 miljoner kronor för att täcka upp delar av det stora underskottet i socialnämndens bokslut. Bokslutet ger således en falsk bild av nämndens ekonomi”.

Majoriteten beslutade att godkänna bokslutet. Alliansen reserverade sig skriftligt för eget förslag.

Mer läsning

Annons