Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt snuskgubbe –är han bara ett rykte?

Den man som sägs ha cirkulerat runt i Askerund, och framförallt runt Närlundaskolan, i en silverfärgad Audi under måndagen kan vara en bluff.
– Ingen på skolan har sett något, säger skolans rektor.

Annons

På måndagseftermiddagen gick Närlundaskolan ut med information till föräldrarna att det var bra om de kunde komma och hämta sina barn efter skoldagen slut eftersom personal nåtts av ryktet att en man försökte plocka upp barn i Askersund genom att erbjuda dem skjuts.

Facebook-rykte– Det var ställföreträdande förvaltningschefen som ringde till mig och berättade att hon blivit kontaktad om ett rykte som gick på Facebook, förklarar Närlundaskolans rektor Annelie Lööf.

– Vi visste ju inte om det var sant eller inte, men beslutade att det var värre att inte göra något alls när vi hade informationen. Så vi talade om vad vi hört men sa även att det var en grej från Facebook.

Inget misstänktIngen i personalen på skolan har dock sett något misstänkt runt skolområdet, varken under måndagen eller senare i veckan.

Någon polisanmälan är heller inte gjord.

– Det kanske bara var ett rykte helt utan grund, men i det läget kände vi att vi ville vara på den säkra sidan, säger Lööf.

– Om trafikljusen här intill går sönder ser vi till att en vuxen står där och ser till att barnen kommer över säkert. Det här är samma sak, vi ser till att barnen är utom fara.

Mer läsning

Annons