Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möller Bil till salu

Möller Bil Örebro AB kommer att sälja verksamheten i Askersund. Det krävs gigantiska investeringar för att passa in i koncernens nydanande kostym.

Annons

Möller Bil i Sverige satsar inför framtiden, och globalt är målet för Volkswagenkoncernen att bli störst på bilmarknaden i världen. Då får de mindre lokala företagen inom Möller Bil stryka på foten. Askersund blir ett exempel:

– Det är ett övergripande beslut för VW-koncernen. Vi har bestämt att sälja hela anläggningen med bilförsäljningen och verkstaden. Det krävs enorma investeringar, och då går det inte att hitta lösningar på alla orter. Det är svårt att räkna hem ekonomiskt, säger tillförordnade vd:n för Örebroregionen, Mats Svensson.

Stora krav

Kraven är stora inom dagens bilindustri, inte minst när det gäller kompetensen på verkstadssidan.

– Det är skillnad på att vara bilmekaniker i dag mot på 60-talet. Utbildningar för att öka personalens kompetens går inte att genomföra på mindre verkstäder, menar Svensson.

Ekonomiskt är det ingen ko på isen för anläggningen i Askersund, och nån tidsmässig plan för när företaget ska vara sålt finns inte. Ingen kommer heller att ställas arbetslös utan får erbjudande om andra jobb.

– Jag har goda förhoppningar om att det ska lösa sig och bli en ny ägare i Askersund, säger Mats Svensson.

Men krävs det då inte lika stora investeringar för en ny ägare?

– Det beror förstås på vilken fas man vill ha. Det finns olika varianter, det kan ju exempelvis bli en allbilsverkstad där. Vi är öppna för alla förslag, påpekar Svensson.

Mer läsning

Annons