Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mongoliskt måleri möter svensk keramik och glas

Konstnären Bright Moon från Kina ställer ut på Konsthallen i Hamnmagasinet i Askersund. Utställningen visar även glaskonst av Gunilla Kihlgren från Stockholm och keramik av Ulla Nilsson från Arvika.

Annons
Öst möter väst. Så vill Johanna Martin från den lokala konst- och kulturföreningen beskriva utställningen på konsthallen i Askersund.

Det traditionellt svenska möter det traditionellt asiatiska. Så kan sommarens utställning på konsthallen beskrivas. För det österländska står konst av Bright Moon. Hans naturinspirerade målningar föreställande växter och djur pryder väggarna.

På det ojämna trägolvet hittar galleribesökaren sedan glas och keramik med svenskt ursprung. Gemensamt för de tre konstnärerna är det enkla och tydliga formspråket i deras verk.

– Det är vad man ser, sammanfattar Johanna Martin från Norra Vätterbygdens konst- och kulturförening när hon förbereder utställningen timmarna före vernissagen.

Utställningen en trappa upp i konsthallen invigdes med ett vernissage den 16 juni och den pågår sedan fram till början av augusti.

Mer läsning

Annons