Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor och dotter fixade julmarknad

Ska det hända nåt i bygden så får man själv göra något åt det. Därför anordnade mor och dotter i går en julmarknad i Åsbrohallen.

Annons
Broderat. Hanna Hallberg tog barnen Leo, Ian och Liv med sig och gick tvärs över vägen till julmarknaden. Carina Gylling, t hö, visar sina vackra maskinbroderier.

Carin Stjernström och dottern Annica Efremov har stark inspiration inför julen. Familjetraditionen är given. Julen är en helg när man umgås med familjen, och en högtid då man tar sig mycket tid med varandra, menar Annica.

Behov

Sammantaget gjorde julkänslan, och det faktum att det inte händer så mycket på orten, att de båda arrangerade en julmarknad i går. Och behov fanns det tydligen, för det var många som kom på besök och tittade runt bland de 14 försäljarnas varor.

Samtidigt arrangerade Åsbro GoIF för pool- och seriespel i innebandy i hallen. Att hålla julmarknaden just den dagen var förstås ett genialt drag av de båda kvinnorna.

– Vi tänkte att det kan dra lite publik till innebandyn, och tvärtom, menar Carina.

Extra glada är man i Åsbro för att kommunen fixat fler parkeringsplatser i anslutning till hallen, och dessutom skinande blanka och nya fönster till kafeterian. Trevnaden har så att säga stärkts både inne och ute.

På julmarknaden fanns försäljare som visade hantverk, heminredning och spaprodukter. Två skolklasser passade också på att förstärka skolreskassor. En av utställarna var Moa Johanna Fallén från Kumla som är utbildad konditor. Men som hobby även tillverkar tårtor i textil.

Roligt att göra

– Dem kan man ha till inredning, leksaker eller ge bort i present, berättade hon, men vidstod att de riktiga tårtorna är roligare att göra.

Som sagt utbudet var brett när Carina och Annica höll sin första julmarknad. Kanske blir det repris nästa år.

Mer läsning

Annons