Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mosippan har blommat upp

"Jag känner knappt igen mig!” var en vanlig kommentar på förskolan Mosippan i går. Lokalerna har helt byggts om och fräschats upp, och i går var det nyinvigning.

Annons
Alma Fältström, Lukas Holm och Nilas Malmberg går lös på klossarna i förskolan Mosippans nya lokaler. BILD: JESSICA UHLIN

Mosippan bredvid Åsbro skola byggdes ursprungligen som förskola. Genom åren har huset använts på olika sätt, senast som en del av skolan och för fritids. I samband med att årskurs sex flyttades in till Sjöängsskolan frigjordes lokaler i Åsbro och Mosippan kunde renodlas som förskola. Avdelningarna från Åsen och Backstugan flyttade in.

Men en rejäl uppfräschning av lokalerna har krävts. Denna är nu klar och sedan årsskiftet är det full fart på alla tre avdelningar. Väggar har målats om, taket har gjorts bullerdämpande och i en del rum har det lagts nytt golv.

– Förut var det två förskolor med en avdelning. Nu är det lättare att samarbeta, och det är bra både för barn och personalen. För barnen finns det fler att leka med i samma åldersgrupp och för personalen är det bra att en avdelning kan öppna tidigare på morgonen och en annan stänga senare, säger Eva Hansson, rektor i Åsbro.

I går bjöds föräldrar in till en officiell invigning på kvällen, och under dagen var ”grannarna” från skolan välkomna att gå husesyn. Tre som passade på var Daniel Karlsson, Philip Andersson och Oskar Fallqvist, som går i femman. De har tidigare haft skolundervisning i lokalerna, och känner knappt igen sig.

– De har byggt om väldigt mycket. Allt känns större nu, säger Daniel Karlsson.

– Det var lortigt förut, nu är det mycket fräschare, påpekar Oskar Fallqvist.

Mer läsning

Annons