Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om trafikfaror på riksväg 50

Bygg riksväg 50 vid Stjärnsund mer trafiksäkert och flytta busshållplatserna. Det är Mats Bergman, busschaufför från Askersund, uppmaning till Trafikverket.

Annons
Mats Bergman, som arbetar som busschaufför, anser att accelerationsträckan för bussarna vid den nya busshållplatsen vid Stjärnsund för kort. Dessutom krävs det beslysning för att busschufförerna ska se resenärerna på kvällarna och tidiga morgnar. Foto: Tove Svensson

Mats Bergman från Askersund arbetar som busschaufför och har under det senaste året talat mycket med Trafikverket angående ombyggnationen till planskild korsning på riksväg 50 vid Stjärnsund.

– Jag är kritisk till layouten av riksväg 50 vid Stjärnsund. Med de nya busshållplatserna måste resenärerna gå på fel sida om vägen. De första skolturerna går vid klockan sex på morgonen och då är det mörkt ute. Det är omöjligt för oss som kör att se. Därför krävs det belysning, säger Mats Bergman.

– Det finns även en annan lösning och det är att Trafikverket flyttar busshållplatserna och gör en gångtunnel. Då behöver kollektivtrafikresenärerna inte gå på vägen och korsa den, säger Mats Bergman.

Mats Bergman har dokumenterat olika risker kring ombyggnationen vad gäller busshållplatser, avfarter, miljöfaror samt att vissa sträckor är för smala för en omkörning av en traktor med en personbil, trots att vägen har två filer.

Mats Bergman har skickat skrivelser med synpunkterna till bland annat Trafikverket och Regionförbundet.

På måndagsförmiddagen håller han en presskonferens på Hotell Norra Vättern där han via en film presenterar olika synpunkter och risker med ombyggnationen.

Mats Bergman arbetar som busschaufför. Han anser att Trafikverket bör göra flera trafiksäkerhetsåtgärder på riksväg 50.

Mer läsning

Annons