Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorvrålkul för 7000

Bilarna och motorcyklarna verkade aldrig ta slut när ”Car and Bike meet” i går anordnades i Askersund. Strandparken var fylld och stämningen hög.

Annons
Imponerade. Lowriders har uppvisning och det var många som imponerades över bilarna. På utställningen fanns det över tusen fantastiska fordon att beundra.

– Vi har nog närmare 1100 bilar och säkert 7000 besökare känns det som, så det är kanon, berättar en glad Mikael Johansen, ordförande i Midnight cruisers som står bakom arrangemanget.

Motorentusiaster från hela Sverige hade hittat till Strandparken. ”Car and Bike meet” är en riktig upplevelse. Man tar ett steg tillbaka i tiden, och många pratade just om att det är nostalgin som gör det så roligt med veteranbilar.

Född i bilen

– Jag är född i bilen, skrattar Annelie Andersson från Pålsboda som kommit med både bil och husvagn. Elvis och Marilyn Monroe möter i ingången, och därinne finns alla tidstypiska saker man kan tänka sig.

– Jag har samlat länge, på loppisar och allt vad det kan vara. Många tror att husvagnen bara är för utställning, men vi använder den och är ute med den. Det här är vårt liv, förklarar hon.

Klänningen hon tänkt använda har åkt av och bytts ut mot en annan med jeansjacka över. Det var alldeles för kallt. Och visst saknas solen, speciellt av utställarna.

Rårolig” träff

– Lacken blänker lite extra då, säger Pia Envall-Johansson. Hon har alltid varit bilintresserad, och har en Oldsmobile Holiday coupé från 1955. Hon var på ”Car and bike meet” även förra året och blev fast.

– Det är råroligt att träffa folk, att träffa likasinnande.

Tröttnade man på att titta på bilar och motorcyklar fanns det mer att göra. I marknadsstånden fanns det möjlighet att göra några fynd och Lowriders bjöd på uppvisning. Det fanns också en kran att åka upp i för att se området ovanifrån, på dryga 40 meters höjd. Inget för höjdrädda alltså.

– Vad bra, då behöver man inte gå runt och se alla bilar, konstaterade Morgan Jansson. Han är här tillsammans med Linda Andersson och en Harley-Davidson som han stolt berättar att nästan allt är original på.

Trots lite regn blev även årets ”Car and Bike meet” en riktig folkfest.

Bilintresse. ”Det är roligt att träffa folk, att träffa likasinnade”, säger Pia Envall-Johansson som visar upp sin Oldsmobile.
Speciell kultur. Linda Andersson och Morgan Jansson är på utställningen med sin HD. ”Det är en speciell kultur att ha en Harley-Davidson”, berättar Morgan.

Mer läsning

Annons