Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och glädje är viktiga ingredienser i Karins liv

Musik, tro och skog. Det är viktiga ingredienser i Karin Karlsons liv.

Annons
Musik betyder mycket för Karin Karlson. Karin studerar nu till församlingspedagog i Uppsala. I framtiden hoppas hon på att kunna kombinera musik och teater med sitt yrke som församlingspedagog. Foto: Tove Svensson

Musiken spelar en viktig roll i Karin Karlsons liv. Under gymnasietiden på Alléskolan växte intresset för sång och musik.

– Musik är ett språk som tar vid när orden inte räcker till, säger Karin och berättar att när hon var liten var hon blyg, men att musiklärare lyfte fram henne och sa att hon hade en fin sångröst.

Efter gymnasiet säsongsarbetade Karin tillsammans med sin syster Åsa i Åre, på Medevi brunn och Aspa Herrgård.

– Jag började sjunga lite på after ski, på företagsfester och i coverband vilket gjorde att jag fick fler uppdrag.

När Karin var 22 år började hon studera på musikal- och showutbildningen på Wendelsbergs folkhögskola i Göteborg.

– Det var en rolig tid. Jag lärde mig mycket. Jag gick även ett påbyggnadsår och läste till teaterpedagog. Under utbildningen fick jag flera kontakter vilket ledde till att jag efter utbildningen började arbeta professionellt inom sången. Jag spelade in radiojinglar, tv-reklam och var körsångerska åt bland annat Robert Broberg.

Karin arbetade även som servitris på olika festvåningar i Göteborg.

Efter en audition fick Karin ett erbjudande att arbeta som sångerska i dansbandet Sounders. Hon tackade ja och arbetade i bandet i fyra år.

– Vi turnerade runt i Sverige, Norge och vi var mycket på Östersjön.

Efter flera år i Göteborg och även en period i Stockholm samt på turné valde Karin när hon var 31 år att flytta hem till Askersund och Dalby.

– Jag hade fått min dos av storstan. Jag valde att flytta hem.

Karin började arbeta

inom skolan och på fritidshem i Åmmeberg.

Efter ett tag fick Karin ett sug efter att sjunga och uppträda igen.

– Min syster Åsa hade flyttat hem och vi började sjunga tillsammans i Systrarna K. Sen rullade det i gång. Både gamla och nya kontakter, bokningsbolag och företag hörde av sig.

– Vi sjöng på olika evenemang för både barn och vuxna, på företagsfester, vid olika tillställningar och på kalas runt om i landet.

Idag sjunger Systrarna K både tillsammans och själva, men inte lika mycket som för ett par år sedan då Systrarna K var ett heltidsprojekt. Det gick till en punkt då Karin och Åsa valde att minska ner på framträdandena.

Karin började efter ett tag att arbeta inom öppna förskolan i Hammars församling.

– Då kom pedagogen fram igen. När jag började arbeta i kyrkan så kände jag att jag fick en ny kraft och lust. Jag fick upp ögonen för kyrkan och ser Gud som medvandrare. Jag insåg att det alltid finns någon som bär mig.

Karin sökte Svenska kyrkans församlingspedagogutbildning i Uppsala.

– Där är jag nu. Jag hoppas att jag i framtiden får möjlighet att kombinera sång och teater i mitt arbete, säger Karin Karlson och ser fram emot vad som väntar runt hörnet.

Mer läsning

Annons