Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och mat i Bergsgården

I Närkesberg bjöds det på jazziga toner och pajer i lördags kväll. Byarådet vill att byborna skall kunna roa sig på hemmaplan.

Annons
Närkesbergsborna Ann-Margret Björling, Anders Lindkvist, Ann-Sofie Erixon och Kenneth Erixon hade trevligt under Jazzkvällen i Bergsgården.

Inte skall man behöva åka till Örebro eller Askersund för att lyssna på jazz? Bandet PAJazz med starkt lokal anknytning höll fanan högt med flera kända låtar och festkommittén i Närkesbergs byaråd stod för serveringen av jazzpaj, sallad och drycker därtill. Det blev två pauser med mat i den första och kaffe i den andra pausen. Mysigt, gott och trevligt för ett 60-tal bybor och utsocknes som kom till Bergsgården.

– Ja i kväll är det fin musik och det är nära hem. Detta är en del av att hålla bygden levande och det är jätteviktig, tycker Anders Lindkvist som roade sig tillsammans med vännerna Ann-Margret Björling, Ann-Sofie Erixon och Kenneth Erixon.

NA:s reporter kunde konstatera att ungefär en tredjedel av Närkesbergs invånare var på plats. Dessutom kom Kerstin Lagerström med maken Göran Foldeus från Stockholm som följt med ett par goda vänner.

Byarådet har under många år ordnat höstfester i Bergsgården. Förra året i september var det rock´n rollkväll med Richard Swanström. Annars är det stora arrangemanget nyårsbalen med trerätters middag och allt som därtill hör. Men före det har Närkesbergsrevyn som i år heter Gatljus premiär. Närmare bestämt den 5 november. I februari ordnar också byarådet en filmfestival under två dagar. Det blir både barnfilm, lokala filmer, ”udda”filmer och någon nyare, känd film förstås, berättar Susanne Qvick som är ordförande i byarådet.

– Ja, vi försöker ordna allt möjligt för att bygden skall leva.

PAJazz med sångerskan och tvårflöjtisten Gertrud Jakobsson. Kapellmästare är Pelle Andersson, trumpet

Mer läsning

Annons