Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikal tar plats i tv-soffan

På tisdag är det dags för fredagsmys. Då är det premiär för Sjöängsskolans musikal Tv-kvällen, som är skriven och regisserad av Lerbäcks teater.

Annons
Slut på veckan. Det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyys.

Det är tredje året som Lerbäcks teater samverkar med Sjöängsskolan i en teaterföreställning. Finansieringen kommer från Kulturrådet.

Elever i sjuan, åttan och nian står för repliker, dans och sång.

Önskemål

– Vi har skrivit manuset utifrån elevernas önskemål och utefter vad de vill göra. Om de vill sjunga, dansa eller bara ha repliker. Det är en utmaning när det är så många att alla ska få någonting att bita i, säger Johan Gille på Lerbäcks teater.

I år är det en kväll i tv-soffan som är den röda tråden. Publiken får se parodier på diverse populära program, som Bolibompa, Helt magiskt, Antikrundan och Bingolotto.

Johan Gille tycker att det är roligt att få jobba med ungdomarna, som utvecklas väldigt mycket av att stå på scenen.

– De lär sig att våga, för det handlar mycket om mod. Tidigare år har lärarna sagt till oss att eleverna växt jättemycket när de har varit med i det här, säger Johan Gille.

Ett avbrott

Ebba Karlsson, Hanna Svanberg, Jenny Otterborn, Johannes Pettersson och Olle Persson är några elever som tycker det är jättekul att få ett avbrott från det vanliga skolarbetet, och i stället stå på scenen.

– Det känns så proffsigt, säger Ebba.

– Hela konceptet är så bra, det är en kul grej de hittat på, säger Johannes.

De tycker att de lär sig mycket om att samarbeta med andra och att det ger social kompetens. Hanna, som gärna vill bli sångerska, tycker det varit lärorikt.

– Man lär sig att stå inför en publik, säger hon.

I dag är det premiär, med en föreställning för elever på skolan. I morgon kväll spelar de för allmänheten.

Byter kanal. Tv-tittarna har olika favoritprogram. Hanna Svanberg vill helst se på Bolibompa. I soffan syns Johannes Pettersson och Johan Karlsson.
Fängslar publiken. Björn Ranelid, gestaltad av Albin Eriksson, tolkar Lady Gaga i Så mycket bättre.

Mer läsning

Annons