Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämndordförande ska svara på Lärarförbundets brev

– Det här är en miss från min sida. Hädanefter ska jag alltid svara på alla brev.
Det säger Solveig Samuelsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, angående det uteblivna svaret på Lärarförbundets skrivelse.

Annons

NA skrev i tisdags om Lärarförbundets skrivelse och om deras oro inför att närmare nio tjänster måste sparas in på grund av dålig ekonomi. Av de 30 politiker som fick skrivelsen svarade endast två. Marianne Wright, ordförande i Lärarförbundet, beskrev också hur hon istället för ett riktigt svar på skrivelsen fått en klapp på axeln av nämndordförande i barn- och utbildningsnämnden Solveig Samuelsson (S).

Solveig Samuelsson har en liten annan bild av det hela:

– Jag sände inget svar då jag redan trodde vi redan hade en dialog. Att vi måste spara pengar har ju tagits upp i arbetsutskottet och även den tidigare gjorda konsekvensanalysen fanns förankrad hos Lärarförbundet.

– Men nu har jag förstått att de önskar också ett skriftligt svar och jag håller på just nu att skriva ett sådant.

Vad tycker du om lärarnas oro inför att närmare nio tjänster måste sparas in?– Jag förstår den. Vi känner samma oro som lärarna. Men vi har inte mer pengar än de vi har och måste därför spara.

Stämmer det att du gav Marianne Wright en klapp på axeln inne på Ica?– Ja. Så gjorde jag som uppmuntran för Lärarförbundets engagemang. Men det blev tokigt hela den här saken. Hädanefter ska jag alltid besvara brev av det här slaget skriftligen.

Regeringens besked på tisdagen om miljardssatsning på landets skolor, mottogs med glädje av Solveig Samuelsson.

– Äntligen tycker de lika över blocken, att det måste till en rejäl satsning på skolan. Det kan komma att ge ett förbättrat utgångsläge för oss under 2015. Men vi har inte pengarna i vår hand än, så det spar vi lagt gäller fortsatt och höstterminen kan komma att bli riktigt tuff.

Marianne Wright sände på tisdagen ut ett tredje öppet brev till samtliga politiker i Askersund, där hon fortsatt delger Lärarförbundets oro över hur besparingarna kommer att ge en oacceptabel verksamhet och inte kunna erbjuda en hållbar arbetsmiljö.

Mer läsning

Annons