Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närkesbergsrevyn bygger ett eget KKC

Efter ett års uppehåll bygger Närkesbergsrevyn nytt. Kunskaps- och kulturcenter Närkesberg är ett inslag i årets uppsättning där publiken även får möta brandmän, en kompostmask från de ”Gröna påsarna” och idoler.

Annons
Nummerrevy. På scenen ser publiken bland annat Ann-Sofie Erixon, Erik Nilsson, Göran Eriksson, Carina Eklund, Carolina Eriksson, Gunilla Pettersson, Curt Eriksson och Regina Fallberg. På fredag har Närkesbergsrevyn sin premiär. Foto: Tove Svensson

Efter ett års uppehåll väljer skådespelarna i Närkesbergsrevyn i år att spela en nummerrevy. Förra uppsättningen som spelades för två år sedan var farsen ”Fars lilla tös”. I april började arbetet med årets revy.

– I år bygger vi KKCN som står för Kunskap- och kulturcenter Närkesberg. Vi skojar lite med bygget, säger Göran Eriksson.

På affischerna för revyn så visas en bild på byggnaden ”Taj Mahal” i Indien. Byggnaden finns med på Unescos världsarvslista.

– I Askersund byggs KKC och i Närkesberg satsar vi ännu större, säger Ulla-Carin Grafström, som står för scenografin.

Ämnen som förekommer i revyn är bland annat bristen på bankservice, Ullared, Idol och sopsortering i en religiös anda. Det blir även en gammal favoritsketch från förr.

Flera av revynumren är skrivna av Staffan Bjerstedt.

Scenografin innebär att det under föreställningarna visas bilder på en stor duk på scenen som är relaterade till revynumret.

Nytt för i år är att det i revyn ingår tre improvisationsnummer.

– Det innebär att publiken får hjälpa till med handlingen. De får lägga en lapp i en låda med olika förslag, säger Göran Eriksson.

För att förbereda sig och lära sig mer om improvisationsteater hade skådespelarna i Närkesbergsrevyn under våren en utbildningsdag i Norrköping med tema improvisation.

Totalt är det ett 15-tal personer som arbetar med Närkesbergsrevyn.

Nya skådespelare för i år är Andreas Ludwigsson, Carina Eklund, som båda har spelat i Svennevadsspelet, och Regina Fallberg.

– Gunilla Pettersson ringde och frågade om vi var intresserade av att spela i Närkesbergsrevyn och det var vi, säger Carina Eklund.

– Jag hängde med Carolina Eriksson, som spelar i revyn. Jag gillar att få nya utmaningar, säger Regina Fallberg.

Orkestern består i år av Sara Benkert och Rolf Larsson.

Byarådet i Närkesberg kommer att servera fika i föreställningarnas pauser. Intäkterna från fikat går till Byarådet.

Totalt ger Närkesbergsrevyn i år åtta föreställningar under sex dagar.

– Det är kul att komma hit. Huvudsaken är att publiken och vi har roligt, säger Gunilla Pettersson, ordförande i Närkesbergsrevyn.

Premiären är på fredag, den 7 november.

Improvisation. Erik Nilsson och Curt Eriksson, i en improvisation om två tågresenärer som inte känner varandra.
Nummerrevy. I revynumret ”Sjuk vård” får publiken se hur det kan gå till när vård sökes.

Mer läsning

Annons