Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närproducerat på helgonmarknad

Närproducerat, ekologiskt och hantverk. På Helgonmarken i Kopparbergs gård blandades mathantverk med konsthantverk.

Annons
Utställare. Sonja Thyen och Regina Schoffa-Andersson ställde i helgen ut sitt konsthantverk av fårull hos Mia Jameson på Kopparbergs gård. Helgonamarken har blivit en tradition som lockar besökare från när och fjärran.

Sonja Thyen, Regina Schoffa-Andersson och Ulla-Carin Grafström visade i helgen sina alster hos Mia Jameson på Kopparbergs gård.

– Jag och Regina Schoffa-Andersson började ha visningar av vårt fårullshantverk för 20 år sedan. Då höll vi till i Stora Kortorp. Sedan några år är vi här på Kopparbergs gård, säger Sonja Thyen som mest skapar i ull och skinn från ryafår.

Regina Schoffa-Andersson skapar sitt konsthantverk av gotlandsfår.

– Fåren är en del av mitt självhushållsbruk. Det gäller att ta tillvara på allt. Fåren är en viktig del för landsbygden. Att ha självhushållsbruk är ett sätt att leva, säger Regina Schoffa-Andersson.

Miljöhänsyn

Det närproducerade och ekologiska är tanken bakom Mia Jamesons mathantverk på Kopparbergs gård. På sin hemsida förklarar Mia Jameson att det är viktigt att god mat har producerats med största möjliga hänsyn till miljön. Kopparbergs gård är ett långsiktigt projekt som handlar om just detta. Mycket av mathantverket som visades upp under Helongmarken var producerat och odlat på Kopparbergs gård.

TOVE SVENSSON

Mer läsning

Annons