Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturen tema isommarkonsten

På sommaren kan man ge sig ut och titta på den vackra naturen runt norra Vättern. Eller så kan man en eftermiddag besöka Konsthallen i hamnen för att se naturen speglas i bilder och skulpturer på Norra Vätterns konst- och kulturförenings sommarutställning.

Annons
Sommarens utställning i Konsthallen bjuder på skarpa kontraster mellan svenskt och exotiskt, människa och natur, spänning och lugn.BILD: JESSICA UHLIN

Tre fotografer och en skulptör står för skapandet av konsten som utgör utställningen. Johanna Martin och Kurt von der Haar i föreningen har satt samman den.

– Vi har i år valt temat ”natur” på grund av en vackra natur som vi har här, säger Johanna Martin.

Speciell film

David Klasson från Åsbro är den enda konstnären med lokal förankring. Han jobbar med fototekniken ”back to black”, vilket innebär att man använder en speciell film för att få ett mörker över bilderna.

Naturfotograf

Jan-Peter Lahall är en välkänd naturfotograf och självskriven för just denna utställning. Den tredje fotografen heter Martin Hill och är från Nya Zeeland.

– Hans bilder är lite exotiska och man ser att de inte är tagna i Sverige, säger Johanna Martin.

På bilderna som visas i Konsthallen har han byggt skulpturer av naturmaterial som han sedan fotograferat.

Richard Brixel från Arboga kompletterar utställningen med sina skulpturer i brons.

Sommarutställningen öppnar på söndag och pågår fram till 8 augusti. Det kommer att vara öppet varje eftermiddag hela sommaren.

Mer läsning

Annons