Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk fick lära om integration

Nätverket Lerbäcks asylmodell är i gång med sitt arbete. Nyligen fick medlemmarna information om integration och fadderverksamhet av Röda Korset.

Annons
Diskussion. Medlemmar i Nätverket Lerbäcks asylmodell träffades i slutet av förra veckan för att få information av Röda Korset om integration och fadderverksamhet.

Askersund. Det var tolv medlemmar från Nätverket Lerbäcks asylmodell som kom till Sockenstugan i Lerbäck, i slutet av förra veckan. Med på mötet var Annie Mohl, rådgivare i integrationsfrågor på Röda Korset.

Under eftermiddagen talade hon bland annat om mentorskap och fadderverksamhet.

– Det är en ömsesidig relation. Vi lär av varandra. Jag talar även om hur man gör om någon vill ha en mentor. Sedan får de själva diskutera sitt upplägg, säger Annie Mohl.

Irma Sandgren från Nätverket Lerbäcks asylmodell berättar att den här träffen var starten för en fadderverksamhet riktad mot asylboendet i Lerbäck.

– Vi är tio hushåll som vill vara med, säger Irma Sandgren.

I april planerar Nätverket Lerbäcks asylmodell för ett gemensamt fikakalas med sång, fika och spontanunderhållning. Syftet med fikakalaset är enligt Irma Sandgren att alla boende i Lerbäck integreras med varandra.

Det finns även planer på fler gemensamma aktiviteter längre fram i vår.

Föredragshållare. Annie Mohl arbetar som rådgivare i integrationsfrågor på Röda Korset i Stockholm.

Mer läsning

Annons