Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är nya väg 49 öppen för trafik

Nu är den nya sträckningen mellan Gustavstorp och Rude på väg 49 öppen för trafik. Tidigare i dag invigdes den nya sträckningen med tal, salut och avbockning.

Annons
Salut. Nu är nya sträckningen på väg 49 klar. Tidigare idag fick Per Eriksson (S) kommunstyrelsens ordförande i Askersund och landshövding Rose-Marie Frebran skjuta salut med konfetti, medan Irene Lejegren (S), ordförande i Regionförbundet bokade av projektet. Foto: Tove Svensson

Många människor samlades i dag i Fatburen för att inviga den nya sträckningen på väg 49 mellan Gustavstorp och Rude, söder om Askersund.

Den nya sträckningen är 3,2 kilometer lång och med ett körfält i vardera riktningen. Hastighetsbegränsningen är satt till 100 kilometer i timmen. Den totala kostnaden för den nya vägsträckningen och den planskilda korsningen på riksväg 50 är 87 miljoner kronor. Projektet har bekostats av Regionförbundet i Örebro.

Förste talare ut under invigningen var Einar Schuch, regionchef på Trafikverket.

– Tillgänglighet och säkerhet är viktigt. Riksväg 50 och 49 är hårt trafikerade vägar och viktiga transportleder.

Per Eriksson, (S), kommunstyrelsens ordförande, talade bland annat om att ingen nu behöver stå och vänta för att komma över riksväg 50 tack vare den planskilda korsningen.

Irene Lejegren, (S), ordförande i Regionförbundet, talade om att en nybyggnation var nödvändig då väg 49 var mycket olycksdrabbad.

Rose-Marie Frebran var siste talare ut och hon sa att det var en glädjens dag och att ombyggnationen av väg 49 är en viktig pusselbit.

Efter talen bockades projektet av på Askersunds kommun ”att-göra-lista” och vägen öppnades för trafik.

Historiskt. Här kör de första bilarna på den nya sträckningen på  väg 49 som öppnades tidigare i dag.

Mer läsning

Annons