Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns det en personlyft i hamnen

Nu kan fler åka båt på Vättern. I hamnen i Askersund invigdes på måndagen en personlyft för att hjälpa personer med funktionhinder att ta sig i och ur en båt.

Annons
Invigning. Nu finns det en personlyft i Hamnen i Askersund för personer med funktionhinder för att hjälpa dem ner i båten. Inger Larsson (S) ordförande i kultur- och tekniknämnden och Per Eriksson (S) kommunstyrelsens ordförande, visade på måndagen hur liften fungerar. Foto: Tove Svensson

Förra året invigdes badrullstolar i Harge. Då kom det ett medborgarförslag om Askersunds kommun kunde uppföra en personlyft i hamnen i Askersund. Det för att hjälpa personer med funktionshinder att komma i och ur båtar. Askersunds kommun nappade på förslaget och på måndagen invigdes personlyften i Askersunds gästhamn.

Invigningen startade med att Inger Larsson (S), ordförande i kultur- och tekniknämnden, höll ett invigningstal.

– Med personlyften är skärgården tillgänglig för alla. Nu hoppas jag att personlyften används.

Efter talet provade kommunalrådet Per Eriksson (S) personlyften som består av en kran och en sele och som styrs med hjälp av en fjärrkontroll.

– Det känns bra. Den är betydelsefull. Nu kommer fler ut på sjön.

Personlyften är en av åtgärderna för att göra tillgängligheten i Askersunds kommun bättre.

Ett annat projekt för att förbättra tillgängligheten i kommunen är att bygga om torgparken i centrala Askersund. Veckan efter midsommar beräknas torgparken stå klar.

Mer läsning

Annons