Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu inleds rättegångenom skotten i Zinkgruvan

I dag startar rättegången mot den 36-årige man som misstänks för mordförsöket på Luis Vasconcelos i Zinkgruvan den 4 december 2008.

Annons

Rättegången hålls i Attunda tingsrätt i Sollentuna och den är planerad att pågå i sex dagar. Sista förhandlingsdagen är den 16 november.

Mannen är förutom mordförsöket på Vasconcelos misstänkt för två mord i Stockholmstrakten under 2008 respektive 2010. Motivet till morden och mordförsöket ska vara svartsjuka.

Ett av mordoffren hade på 90-talet varit tillsammans med 36-åringens sambo. Det andra mordoffret hade flera år tidigare haft en kort relation med en kvinna som 36-åringen senare blev ihop med.

Luis Vasconcelos hade tidigare jobbat tillsammans med 36-åringens sambo på en restaurang i Stockholmsområdet. 36-åringen trodde att Vasconcelos hade flirtat med hans sambo. Därför blev han skjuten.

I en dagboksanteckning som finns med i den över 1 600 sidor tjocka förundersökningen har 36-åringen skrivit följande: ”Jag är villig att göra otrevliga saker mot honom”. Enligt åklagaren är det Vasconcelos som 36-åringen avser.

Ett av de tyngsta bevisen mot 36-åringen är den pistol som hittades i mannens förråd och som han erkänt är hans. Pistolen har enligt en kriminalteknisk undersökning använts vid mordförsöket i Zinkgruvan och vid ett av morden i Stockholm.

Annan bevisning är bland annat telefonlistor som visar att 36-åringen befann sig i närheten av Luis Vasconcelos bostad när skotten föll.

Förutom åtalet om vapenbrott nekar 36-åringen till allt som han misstänks för. Han har vägrat att svara på utredarnas frågor.

Mer läsning

Annons