Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Lars öppna dörren igen

I torsdagens tidning kunde NA berätta om Lars Wallin i Askersund som varit instängd i sin lägenhet efter den nyckelfria låsinstallation som hemtjänsten infört. Nu har Lars äntligen fått rätt tillbehör för att kunna öppna och stänga sin ytterdörr.

Annons
Lars Wallin kan äntligen öppna och stänga sin ytterdörr med hjälp av fjärrkontrollen som installerades under fredagen.

Askersunds kommun har övergått till nyckelfri hemtjänst där personalen via mobilen ska kunna öppna och stänga ytterdörren för sina brukare. Det krävde en ny låsinstallation vilket skapade problem för Lars Wallin, som tidigare har kunnat ta sig in och ut ur lägenheten med hjälp av en pinne.

Den funktionen fungerar inte med det nya låset, vilket gjorde att Lars blev instängd i sin lägenhet. Reaktionerna på NA:s artikel var många, men det hela fick ett lyckligt slut för Lars under fredagen då han fick rätt lås installerat. Nu kan han med hjälp av ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen både öppna och stänga sin ytterdörr på egen hand.

Känns tryggare– Skönt att det löste sig. Det känns tryggare att vara hemma efter det här. Nu kan jag ju även öppna dörren när jag får födelsedagsgäster, säger Lars Wallin, som fyller 75 år i mars.

Hemtjänsten i Askersund vill poängtera att personalen, som varit hos Lars, har påtalat problemet för företaget som tillhandahåller de nya låsen. Planen var att det skulle ha åtgärdats redan i förra vecken, men på grund av tidsbrist hos låsföretaget hanns det inte med.

Mer läsning

Annons