Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar säsongen för veteranbilarna

Ett par veteranbilar parkerades i hamnen i Askersund i går kväll när Askersunds veteranfordonsklubb hade den första ”Tisdagsträff i hamnen” för säsongen.

Annons
Tisdagsträff. Igår kväll var det säsongsstart för Askersunds veteranfordonsklubbs tisdagsträffar i hamnen i Askersund. Foto: Tove Svensson

När Askersunds veteranfordonsklubb startade sin tisdagsträff i går kväll lyste solen. Ett glatt gäng träffades för att dricka kaffe och diskutera allas favoritämne veteranfordon.

– Vi träffas, dricker kaffe och brukar tipsa varandra om hur vi ska lösa olika problem med veteranfordonen, säger Hans Gunnarsson, ordförande i klubben.

Hans Gunnarsson var med och startade klubben år 2001.

– Jag och en kompis gjorde i ordning en gammal moped. Då började vi tala om att det vore kul att träffa liksinnade. Vi sammankallade till ett möte och därefter bildades klubben, säger Hans Gunnarsson.

Idag har klubben cirka 100 medlemmar. Både killar och tjejer. Alla som har eller är intesserad av veteranfordon får vara med. Kravet är att bilen, mopeden, motorcykeln eller traktorn är 30 år eller äldre.

Klubbmedlemmarna brukar träffas sista onsdagen i månaden året om.

– Då brukar vi åka på utflykter. Till exempel till ett museum, säger Hans Gunnarsson.

Nästa år firar klubben 15 år och då planerar medlemmarna att fylla halva torget i Askersund med gamla bilar vilket de har gjort vid klubbens 5 och 10-års jubileum.

Medlemmarna brukar även träffas på olika bilträffar och ställa ut sina veteranfordon på olika utställningar och marknader.

”Tisdagsträff i hamnen” arrangerar klubben på sommaren. Då visar medlemmarna upp sina fordon.

Tisdagsträffarna kommer att äga rum varje tisdag kväll fram till september.

– Vi brukar få mycket besök av turister och det brukar komma veteranfordon från andra delar av Sverige som tittar in när de kör förbi Askersund. Alla är välkomna, säger Hans Gunnarsson.

Mer läsning

Annons