Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ordföranden i Askersunds nämnder

Ronny Larsson som ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Inger Larsson som ordförande i den nya kultur- och tekniknämnden. Det är två av nyheterna då S i Askersund gjort klart för sin laguppställning de fyra kommande åren.

Annons
Nygammal laguppställning. Från vänster Siv Ahlstrand, Ronny Larsson, Per Eriksson och Inger Larsson. Foto: Privat.

Sedan tidigare är fullmäktigelistan spikad, och nu har man även bestämt vilka som är partiets kandidater till styrelser och nämnder, om det blir fortsatt förtroende i höstens val.

Per Eriksson är på nytt föreslagen till kommunstyrelseordförande. Även Siv Ahlstrand fortsätter som ordförande i Socialnämnden. Till de nya namnen hör Ronny Larsson, som föreslås som ordförande i barn- och Utbildningsnämnden. Ronny är dock inte ny i politiken, till hans senaste uppdrag inom partiet hör ordförandeskapet i kultur- och fritidsnämnden.

I den nya kultur- och tekniknämnden föreslås Inger Larsson bli ordförande. Inger Larsson är för närvarande ordförande i tekniska nämnden.

Utöver det föreslås Siv Ahlstrand som vice ordförande i kommunstyrelsen, Lotta Dohn som vice i barn- och utbildningsnämnden, Kenneth Johansson som vice ordförande i Socialnämnden samt Johan Calais som vice ordförande i kultur, fritid och teknik. Till kommunfullmäktiges ordförande föreslås Inger Trodell med Solveig Samuelsson som vice.

– Med den här laguppställningen får vi förnyelse, men behåller också en stor del av den erfarenhet som finns i gruppen, skriver Per Eriksson i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons