Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya turistbyrån invigdes

Askersund. I går invigdes den nya turistbyrån i Askersund. – Det är bara stengolvet och personalen som är densamma, sa Henrik Olofsson, näringslivschef på kommunen.

Annons
Kvalitetsförbättring. Nyrenoveringen av turistbyrån innebär inte bara en uppfräschning av lokalerna utan också en kvalitetsförbättring. Malin Wistrand berättade stolt att turistbyrån uppgraderats till blågul, vilket är den högsta rankningen en turistbyrå kan ha.

Askersunds kommun satsar mycket på turism och har flera projekt på gång för att förbättra sitt turismarbete. En ny broschyr har tagits fram och man jobbar med nya strategier och en ny webbsida. Att renovera turistbyrån är ett av projekten.

– Som lokalerna såg ut tidigare har vi inte kunnat sälja de varor som våra företag erbjuder. Det kan vi nu, konstaterade Henrik och tackade alla de samarbetspartners som varit med under renoveringen.

Det är inte bara utseendet som har fått sig ett lyft. Turistbyrån har också fått en förbättrad auktorisering. Förut hade man en grön auktorisering men har nu uppgraderats till en blågul. Det är den högsta rankingen en turistbyrå kan ha och innebär att kvaliteten som erbjuds är bättre.

– Vi har större krav på personalen, vi har mer språkkompetens, vi har utökade öppettider och vi bokar i hela Sverige, förklarade Malin Wistrand, turiststrateg.

– Vi kan erbjuda våra kunder bättre kvalitet helt enkelt och det är väldigt roligt att Askersund kommit så långt.

Kvalitetsförbättringen fick man visa prov på direkt då man redan under invigningen fick sina två första besökare. Ylva Sten och och Sture Månsson från Härnösand hamnade mitt i folksamlingen.

– Vi är på genomresa och skulle bara gå in för att samla lite information. Det är så trevligt att stanna här och äta lite glass och titta efter kulturaktiviteter, berättade Ylva.

Som de första gästerna blev de lovade att bli bjudna på fika på Garvaregården. Något de såg framemot trots att de redan hunnit med glassen.

Mer läsning

Annons