Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal musikfestival i Askersund

I morgon fredag invigs festivalen Folk, blues jazz i Askersund. Den tidigare jazzfestivalen har breddats med fler genrer och flyttats från juni till juli.

Annons
Christina Gustafsson är en av festivalens artister, hon sjunger tillsammans med Pär Björck Trio.

Festivalen blandar lokalt och internationellt och på programmet finns välkända svenska artister som Göran Ringbom och Christina Gustafsson. Genreblandningen på årets festival tror Åsa Pitkänen, kulturassistent på Askersunds kommun, blir ett lyft.

– Jag tycker att det är väldigt många bra artister. Det som är nytt är ju att jazzen fått sällskap av blues och folkmusik och att vi har något fler spelställen de sista tre åren, säger Åsa, som hoppas att placeringen i juli blir ett lyft.

– Nu krockar festivalen varken med Vätternrundan eller med skolavslutningar.

Festivalen invigs i morgon, fredag, klockan 13 och i samband med det invigs även den nyrenoverade Torgparken i Askersund, samtidigt som årets tillgänglighetspris delas ut.

Sedan börjar konserterna klockan 14 och pågår hela eftermiddagen och kvällen både fredag och lördaginnan festivalen avslutas i hembygdsgården med en gratiskonsert på söndagen.

– Utöver den blir det en del gratisspelningar på Hamnscenen, men i övrigt gäller festivalband som ger inträde till alla konserter, säger Åsa Pitkänen.

En annan nyhet är att det kommer att finnas en dansbana inne på Rådhusets gård, där det kommer att gå att dansa till de olika musikstilarna under helgen.

Mer läsning

Annons