Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt äldreboende undersöks i en förstudie

Ett nytt äldreboende utreds i en förstudie. Förslag finns att äldreboendet byggs på den nedre delen av Sjöängstomten, nära kunskap- och kulturcentrum, KKC.

Annons

I en förstudie utreder Askersunds kommun möjligheterna att bygga ett nytt äldreboende med möjlighet till parboende i Askersund.

Enligt Siv Ahlstrand, (s) socialnämndens ordförande finns det förslag på att det nya äldreboendet ska byggas på nedre delen av Sjöängsskolan, nära kunskap- och kulturcentrum, KKC.

– Antalet äldre ökar och vi vill ge en bra vård. Förstudien visar att det inte är lämpligt att bygga om Norra Bergens äldreboende, säger Siv Ahlstrand.

Enligt Siv Ahlstrand finns det planer på att hemtjänsten ska vara på Norra Bergen och korttidsboendet Syrenen ska in på det nya äldreboendet. Att bygga äldreboendet på Sjöängstomten innebär att det blir lätt för de anhöriga att ta sig till boendet.

I det nya äldreboendet föreslås det finnas en relaxavdelning med rehabilitering tillgänglig för de boende, anhöriga och personer som har rätt till LSS, lagen om stöd och service.

– Det sparar tid för personalen. Vi har inte råd att åka till Örebro, säger Siv Ahlstrand.

Ett nytt äldreboende beräknas kosta mellan 100 till 150 miljoner kronor.

Arbetet med förstudien beräknas bli klart under våren. Förstudien går sedan vidare till kommunstyrelsen. Något beslut om byggnation är ännu inte fattat.

Mer läsning

Annons