Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt näringslivsprogram på gång i Askersund

Hur ska företagandet i Askersund utvecklas? Ett nytt näringslivsprogram ska visa rätt väg.

Annons
Samarbete. Näringslivschef Henrik Olofsson brinner för gott samarbete mellan kommunen och företagarna. Foto: Tove Svensson

Askersund. Sedan 1998 har Askersunds kommun ett näringslivsprogram. Det uppdaterades 2006, men nu är det dags för ett nytt igen.

– Den gamla planen har tiden sprungit ifrån och vi har uppnått en del vi siktat på. Vi behöver få in nya infallsvinklar, säger Henrik Olofsson, näringslivschef.

Näringslivsprogrammet ska ge en vägledning i hur företagandet kan utvecklas i kommunen, vad företagarna vill och vad som ska satsas på. En gemensam riktning.

– I förra versionen ville vi till exempel satsa mycket på nyföretagande, och det har vi verkligen gjort, säger Henrik Olofsson.

– Fast det viktiga är egentligen diskussionerna kring dokumentet. Kanske finns det aspekter från företagarna som kommunen missat när vi planerar olika projekt. Programmet blir som en dokumentation av diskussionerna.

Bakom programmet står Utvecklingscentrum, som är ett samarbetsforum mellan kommunen, företagarorganisationer och företagsrepresentanter. För att få med företagarnas åsikter i utformandet av det nya dokumentet anordnas en workshop den 4 mars, och det går också att lämna synpunkter via kommunens webbsida.

– Det är företagarna som ska ha nytta av programmet, och därför måste de få vara med och påverka.

Mer läsning

Annons